Warning: Declaration of roots_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = NULL, $id = 0) in /storage/content/41/155941/mid.se/public_html/wp/wp-content/themes/jigsaw/inc/roots-cleanup.php on line 358 Norkaydagen 2014 | Marknadsföreningen i Dalarna
Meny

Nyheter

Norkaydagen 2014

Blev du klokare den 22 maj? Vi som var där blev det i alla fall helt säkert.
Först ut var Dougald Hine som gav oss rådet att ”skriva om briefen och rita om kartan” när vi vill åstadkomma något som vid första anblicken verkar nästan hopplöst. Skapa en konspiration!
Dougald uttryckte det också som att ”Det finns inga vuxna!” Vi ska inte vänta oss att ”kommunen” ska göra något. Vi måste börja själva om vi vill ha vårt projekt i hamn. Om projektet sen kan lyckas beror på hur människorna som jobbar med projektet känner för varandra. Man kunde genast komma att tänka på hur några eldsjälar fått Rockstad: Falun och Clash of Nations att växa upp från nästan ingenting.
Läs mer om Dougald på hans webbplats.
140522_DougaldHine
Efter Dougald fick vi lyssna till det dånande motorljudet från en riktig racerbil. Daniel Haglöf och ”Poker” Wallenberg var på plats med sin F1-bil, förklädd till en SAAB 9-3 – en riktig ulv i fårakläder. Daniel och ”Poker” berättade också om hur det kom sig att de startade sitt gemensamma racingstall, och hur de lyckades engagera Emma Kimiläinen att köra bilen åt dem. Emma är den första kvinnliga föraren i STCC på 15 år! Läs mera om PWR Racing Team här.

Sist fick vi se och höra Katarina Graffman berätta om Generation G (där G:et står för Google, Generositet, Gemenskap, Gratis). Katarina lärde oss en hel del om att förstå hur de tänker och agerar i sin vardag. Generation G, som är födda 1990-2005, är den största generationen nånsin, men också den mest välutbildade, mest curlade och belönade, och kanske den mest arbetslösa…
De ser mobilen som en kroppsdel – utan mobil i 24 timmar känns som att vara amputerad! Deras värld är inte det vi kallar Informationssamhället. Nej, för dem är det ett relationssamhälle! Och vadå sociala medier? Menar du TV? Att skicka en film är mer mänskligt än att skicka ett SMS, och i alla fall för dom mycket enklare. Det är film eller video som gäller. Text är tråkigt och tar onödigt med tid. Varför ska man läsa när det går att titta (t.ex. på YouTube)?
Läs mer om Katarina här på hennes webbplats
.
140522_KatarinaGraffman

Skriv gärna en kommentar